UNIVERSITETET I TROMSØ - INTERIØRPROSJEKT

Prrosjektet er gjennomført av Telje-Torp-Aasen Arkitektkontor A.S. i tiden før firmaet endret navn til LMR arkitektur as.

 

Teorifagbygget ble oppført med Statsbygg som byggherre frem til ferdig bygg. Universitetet videreførte i egen regi arbeidet med innredning og brukerutstyr i etterkant av dette.

Designmanual

En enkel designmanual beskriver vår intensjon: Lyse interiører, tidløst men tidsriktig, robust, kostnadsvennlig, fleksibelt og helhetlig. Bruk av bjørk som treinnslag med svarte detaljer i kontorinnredning. Fargeinnslag for øvrig hovedsakelig i møbelstoff og gardiner. Designmanualen forutsetter et enhetlig uttrykk i alle bygg. For at hvert bygg skal få sin identitet innenfor denne rammen, er det valgt at fargeholdningen skal uttrykke forskjellene. Hvert hus har sin hovedfarge. Kombinasjoner av farger var inspirert av malerier av Emil Nolde.

Gardiner

Det er brukt tekstilpaneler for å supplere utvendige persienner. Hvert hus har med dette et visst antall kombinasjonsmuligheter av tekstiler. Panelene uttrykker husets fargeidentitet også i fasadene.

Møbler

Møblene er valgt ut fra en enkel og klassisk designprofil, med innslag av skulpturelle elementer. Hvert rom er ivaretatt ut fra ønske om hvordan rommet skal brukes eller oppleves. Møblene bidrar til inndeling av soner i store arealer, og å understreke viktige retninger og ganglinjer. Det er lagt vekt på å oppnå en god farge- og produktsammensetning.

Spesialdesign

Arkitekten har spesialdesignet følgende møbler: Barbenker / sittebenker og bord (i kantiner), vitneboks og sidebord (i rettssal), studieplasser (lesesaler og bibliotek), sitte / liggemøbel (sentralhall) og skranker (ekspedisjoner).

Biblioteksinnredningen inkl. veiledningsplasser, reoler, vogner og spesialbord er utviklet av arkitekt.

Skilt

En del av interiørprosjektet er en skiltmanual som omfatter skilt i alle nivåer fra oversiktsmarkeringer til skilt i den enkelte etasje og det enkelte rom. Manualen er basert på universitetets tidligere erfaring med farger og skrift. Alle skilt har konsekvent samme tekst på nynorsk og samisk.

>> Lukk

Breivika, Tromsø
2003-05
Universitetet i Tromsø
38.000 m2
120 mill.kr inkl.mva