TANNKLINIKK FORNEBU

Ny tannlegeklinikk i det gamle terminalbygget på Fornebu. 

>> Les mer

I tett samarbeid med fylkeskommunen, klinikkenes ansatte og Kaels/Spinn interiørarkitekter, har LMR planlagt ny tannklinikk på Fornebu. Det har vært et mål å skape attraktive og tilfredsstillende lokaler som skaper en god atmosfære for både pasienter og de ansatte.

 

Situasjon

Den nye tannklinikken ligger i 2. etasje i det fredede terminalbygget på Fornebu. Bygget var hovedterminalen til Oslo lufthavn Fornebu, som ble nedlagt i 1998. Bygget er tegnet av arkitekt Odd Nansen (sønn av Fridtjof Nansen) og ble åpnet i 1964. Etter nedleggelsen har bygget blitt omgjort til kontorbygg (IT-fornebu). Tannklinikken har hovedinngang via Kai Fjell Hallen, som var den opprinnelige adkomsthallen til flyplassen.

 

Utforming:

Prosjektet er en innvendig ombygging. Det er etablert 10 behandlingsrom med tilhørende fasiliteter som resepsjon og mottak, laboratorier og lager. I tillegg er det etablert garderobeanlegg, administrasjon og pauserom for de ansatte. Behandlingsrom er plassert rundt langs yttervegg tilpasset de eksisterende vindusåpningene, øvrige rom er plassert i en kjerne i midten. Det er innpasset nytt ventilasjonsanlegg og sprinklersystem i forhold til nye behov og planløsning. Interiøret har mye innslag av tre, ask som sammen med de rustrøde og grønne malte overflatene skaper en lun og behagelig atmosfære.

 

Fotograf: Sebastian T. Holmgren

>> Lukk

Bærum
2021
Viken Fylkeskommune
Næring
535 m2 BRA