BRAATHE HOVEDKONTOR – OMBYGGING OG REHABILITERING

Byggherren med Braathegruppen kommer fra gården og har etablert en datasentral og datatjenester for næringslivet i fjøset på den gamle låvebygningen. Gårdsdriften var flyttet til andre mer moderne driftsbygninger og ekspansjonsbehov utløste behov for utvidelse av kontorarealet.

>> Les mer

Bakgrunn

Braathegruppens virksomhet har vokst over tid og generer nå om lag 80 arbeidsplasser. Det var et ønske og behov for å innrede låvebygningen på tunet til kontorlokaler for Braathegruppen i tre etasjer.

 

Utforming

Utgangspunktet var å beholde låvebygningens opprinnelige formspråk og arkitektur, med justering av fasadene, slik at bygningen er tilpasset bruk i form av kontorlokaler. Dette kommer til utrykk i nye vinduer på nord, vest og øst fasadene. Videre ble det en utvidelse av takoppløft ved låvebro med glassvegg som en hovedinngang og det ble lagt til en mindre balkong med trapp for sikring av brannrømningsvei til det fri fra øverste etasjeplan. Det ble lagt inn en ny 3. etasje i bygningen. Denne har høye takvinduer der det var opprinnelig lysinnslipp gjennom takflaten, tilpasset det opprinnelige uttrykket.

Materialer

Bygningens låverøde farge ble videreført for å være tilpasset gardsmiljøet. Fasadene ble fullisolert og har stående trepanel som tidligere.

Innvendig er det brukt Biritapet på veggene og all opprinnelig trekonstruksjon ble renset og behandlet med bivoks. Himling er perforerte hvitmalte treplater med integrert kjøling og vannbåren oppvarming.

Gulvene har antistatisk gummibelegg med trinnlyddemping, norsk skifer i inngangspartiet.

>> Lukk

Nærumveien 24, Rygge
2012-13
Braathegruppen
1300 m2
Ukjent